Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

tirsdag 1. juni 2010

min nye tilvärelse som mamma..

Hele livet blir jo snudd på hodet når man får barn. En liten skapelse på en halvmeter bestemmer plutselig alt i familien. Jeg var jo forberedt på endel, men ikke alt. Her kommer en liten oppsummering over min nye tilvärelse:

1. Amming: Jeg hadde aldri trodd at amming skulle väre så vanskelig. Fikk ikke så mye hjelp på sykehuset, så vi fölte ammingen var en hel vitenskap. Babyen skulle ha rett sugeteknikk, hun skulle ligge riktig ved brystet, man skulle sitte rett og ligge rett. Det hele tok igrunn ganske lang tid å komme inn i. Jeg var heller ikke forberedt på hvor lang tid ammingen tar i begynnelsen. De förste ukene fölte jeg ikke at jeg gjorde annet enn å ha en baby hengene ved brystet. Men når man vel kom igang er det virkelig verdt det og nå er det mest bare koslig :)

2. Effektivitet: Når jeg er alene hjemme med Hannah gjelder det å väre effektiv. F. eks gjelder det å passe på og gjöre som mye som mulig samtidig som man sitter på do og har noen minutter for seg selv. Jeg pleier å lese gjennom reklame eller sortere skittentöy. ;)

3. Hårtap: Jeg hadde lest om dette med hårtap ved graviditet og amming, men trodde ikke det skulle skje med meg siden jeg ikke mistet noe särlig hår under graviditeten. Men, så feil kan man ta, når Hannah var 3 måneder begynte det. Nå kan jeg dra ut store hårtufser hver gang jeg dusjer eller greier håret.

4. Dusj: Det har aldri värt så godt som å ta en dusj som etter jeg fikk barn. Man har noen minutter helt for seg selv, og hörer ikke hva som skjer utenfor badets 4 vegger. Noen dager når Hannah har värt på litt dårlig humör, ammer jeg henne og gir henne til Sami, så går jeg og stiller meg i dusjen leenge under varmt vann. Så. Utrolig. Deilig.

5. Pupper: Jeg har alltid trodd at jeg ikke kommer til å bli en som ammer offentlig. Jeg trodde jeg skulle synes det var for flaut og föle at alle kikker på meg. Så er man der selv, Hannah er sulten og det finnes ikke noe som er mer naturlig enn å gi henne mat. Uansett hvor man befinner seg.

6. Sövn: Vi har värt så heldige at vi har fått en baby som sover så godt som hele natten. Jeg var veldig forberedt på våkenetter og grytidlige morgener, men jeg får mange timer sammenhengende sövn hver natt.

7. Kjärligheten: At man kan bli så glad i en man bare har kjent i 4 måneder er helt utrolig. Er hun borte fra meg (f.eks på trilletur med besteforeldre) föler man seg naken og gleder seg til hun kommer tilbake. Man blir så utrolig glad når hun smiler og ler, og så veldig lei seg om hun har vondt. Og at man er så glad i henne at man kan begynne å gråte bare av og se på henne. Og selvfölgelig at man bare kan titte på henne hele tiden, hun er jo verdens fineste baby. Helt objektivt sett.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...