Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

tirsdag 8. juni 2010

Sommer på jorda.

"Når sola henger höyt over Langesund og hjernen er myk og jorda er rund. Og wrightegaarden ligger der den alltid lå, og pilsen er kald og sorgene små. Når köen på e-18 er gått i stå, og alle går og banner og ingen kan forstå. Da er det sommer på jorda".

Nå er snart sommeren her for fullt. Og jeg tror ikke det er mange steder det er bedre å väre da, enn i Bamble. Soft-is på brygga i Langesund, konserter på Wrightegaarden, lekteren på Sjöloftet i Brevik, kveldsbading i Krogshavn og dagsturer til Kragerö. Bamble er alltid fint, men det er noe som skjer med folkene der når sommeren kommer. Alle blir glade, og stråler om kapp med sola. Det er som om alle ligger i hi under vinteren, men kryper fram rundt påske når kiosken på brygga åpner.

Når vi hadde besök i Mars av venner og familie fra Sverige tok jeg meg flere ganger i og si: "Bare vent til sommeren kommer, DA er det fint her da". Hvorfor skal man reise utenlands på sommeren, når man har alt man trenger for en fortreffelig sommer rett utenfor döra? Jeg har bodd i Bamble hele mitt liv, men flytta derfra for å studere i Kristiansand. Så flytta jeg til Oslo og nå sist til Stockholm. Nå som jeg har flyttet ut fra Bamble ser jeg virkelig hvor flott det er, der det ligger så när fjorden. Og det er vel ikke helt uten grunn at sommerbandet Postgirobygget har laget en helt egen sang til Langesund?
Nei, jeg skal iallefall ikke utenlands i sommer, Bamble holder lenge for meg :)

3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...