Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

lørdag 28. april 2012

De fineste gavene man kan få....

.....er de som er hjemmelagde. For en stund siden spurte Mamma om det var noe jeg ønsket hun skulle strikke til Hannah. Valget var ikke spesielt vanskelig, jeg ønsket meg en Mariusgenser til lillemor. De har jo blitt kjempepopulære nå, og jeg elsker norske klassikere på små barn. 

Igår kom genseren på døra, og den var så fin og lillemor syns hun var veldig fin. 


Det kan vel ikke bli stort mer nostalgisk og norskt enn dette her? Fantastisk syntes jeg. 



Med denne årstiden vi har nå er det perfekt å bare ha på en ullgenser når man er på tur eller ute og leker. Så tusen hjertelig takk Mamma for at du har strikket så fint til lillemor.

Idag har lillemor vært ute på tur med Mamma og Pappa, så vi har fått gjort litt her hjemme. Jeg har riktignok vært hjemme fra jobb idag også, men har vært piggere enn de andre dagene og mest vært hjemme pga smitte. Jeg har vasket huset og brettet og vasket en haug med klær. Mannen har malt og slipt flere av stolene til spisestua-hurra, det blir så fint! Gleder meg til å vise dere spisestuekroken, tenkte nemlig å kikke etter nye gardiner også der inne. 

Nå skal snart lillemor i loppekassa, og tradisjonen tro-lysene tennes og beina legges høyt i sofaen. 

Ønsker dere alle en kjempefin Lørdagskveld. 

Klemmer fra Kristin

fredag 27. april 2012

Piknik og polkadotter

Nå har Hannahmor snart vært hjemme og kun inne i en uke. Hun har ikke klaget, fordi hun har vært så slapp og for det meste sovet. Det har blitt mye film og mammakos i sofaen, og det er jo veldig koslig da. Er ikke så ofte hun har tid til det i frisk tilstand.  Idag derimot er jeg er hjemme fra jobb og ikke helt i slaget enda,og lillemor som egentlig er frisk, ville ikke i barnehagen sa hu, så da tok vi enda en dag hjemme. 


Så idag fant vi frem litt leker og hadde piknik på stuegulvet. Jeg har kjøpt endel av lekene til Hannah på Mini-Mal som er en liten hobby og gavebutikk her i området. Når hun har fått penger til bursdagen har jeg gjerne kjøpt leker til henne derfra. Jeg liker at hun har litt ordentlige leker som tåler litt, istedetfor at alt er av plast. Også gjør det jo ikke noe at de i tillegg er både nostalgiske og vakre å se på ;)


Lillemor hermer jo det meste jeg gjør, og derfor hardette koppestellet virkelig falt i smak. Hun elsker å dekke bord og servere de lekreste kaker. Alt var i en prikkete koffert med kopper, tallerkner, kaffekanne, duk og servietter. Det er nok en av lekene hun har lekt absolutt mest med. 


Ifjor sommer fikk hun det meste av disse lekene, og da var hun bare 1 1/2 år og puttet derfor det meste i munnen. Derfor gjemte vi pynten på denne kaka, og den fant jeg frem igjen nå. Det var jo veldig moro å pynte sin egen kake, og det er fortsatt det hun holder på med nå 1 time senere. 



Drømmen min er en lekestue på tomta som kan innredes i rødt og hvitt. Det råder bare litt uenigheter i huset, da mannen heller vil ha en større redskapsbod. Jeg syns nå lekestue er mye mer fornuftig ;)




Etter en hel uke med sykdom er det visst blitt helga. Her har det verken blitt kjøpt inn friske blomster eller blitt tatt fredagsvasken, men det blir vel helg allikevel. Får ta meg en runde med støvsugeren senere i ettermiddag, så jeg får bukt med de verste kaninene iallefall. Og vaskerommet er et kapittel for seg, det blir en del klesvask og klesbretting etter en uke med omgangssyke. PUH. Men, det går vel ikke ifra meg. 


Ønsker alle sammen en fin fredag, nyt den beste dagen i uken. 
Klem fra Kristin

torsdag 26. april 2012

Sykestue

Det har blitt noen dager uten lyd herfra nå, og det er rett og slett fordi at vi har vært syke. Hannah fikk jo omgangssyke på søndag, og har rett og slett ikke blitt frisk siden det. Hun bare sover og sover, og får nesten ikke i seg mat. Selv ble jeg syk igår, og vi holdt sengen i hele går. 

Idag derimot virker det som det snur litt, lillemor har fått i seg en banan og vi har flytta oss ned i stua. Regnet pøser ned, men vi har rigget oss til med tente lys, tepper, salt potetgull og dau cola i sofakroken. 
 Kosefilla er god å ha når man ikke er helt i form. 

 Den nye favoritten her i huset er Kaptein Sabeltann, så nå ruller alle gamle opptak på tven her. Jeg skal prøve å ta frem strikketøyet litt nå, og nå sovnet visst lillemor i sofakroken. Det er ikke lett å være liten og syk. 

Ønsker dere alle en fin torsdag i gråværet, håper alle tar seg tid til å synge "Barn av regnbuen" idag kl 12.00. Jeg skal iallefall følge med på seremonien på tv. 

Klem fra Kristin

mandag 23. april 2012

Kjøkkenet vårt.

Det ble desverre ikke noe innlegg fra meg igår. Jeg ble vekt natt til Søndag av at lillemor ropte på Mamma og hadde kastet opp i hele senga si. Så dagen igår gikk med til pleie av den lille som kastet opp for første gang i sitt to-årige liv. Hun snakket med en spe liten stemme, og når Mimmi ringte måtte hun beklage seg litt til henne også. Vi er derfor hjemme fra jobb og barnehage idag også, og hviler så mye vi kan.

 Mens lillemor sover søtt i senga s,i tok jeg noen bilder av kjøkkenet vårt. Jeg er ingen ekspert på å ta bilder, men prøver meg frem. Det vanskelige er at vi har så mange vinduer i huset vårt, og i dagslys blir bildene fort veldig mørke.  

 Vi håper at vi får begynt på kjøkkenet til sommeren. Kjøkkenet som det er nå er gammelt, og ganske upraktisk. Men vi har såpass mange planer, så vi får se om pengene rekker til. Vi ønsker å slå ut en vekk til stua og bygge igjen den åpningen som er der nå. Helt nytt kjøkken med hvitevarer, og panelplater på veggene. Gulvet er jeg veldig usikker på hva vi skal gjøre med. Det er et gammelt tregulv, og sånn som det er nå er det veldig vanskelig å holde rent. Samtidig synes jeg det er veldig synd å ta det bort, det er jo så sjarmerende med gamle tregulv. Mannen vil helst legge helt nytt gulv, og legge samme gulv i stuen så det blir helt og fint. Jeg har vært inne på å male det hvitt, men ser for meg at det veldig sjelden kommer til å være pent med småbarn i hus. Tips mottaes med takk!
 Spisestuen har dere jo sett bilder av mange ganger før. Vi bruker denne som kjøkkenbord, siden det ble så trangt å ha bord inne på kjøkkenet. Det syns jeg er litt koslig, slik at spisestuen faktisk er i bruk hver dag, og ikke bare en sjelden gang når man har middagsgjester. Håper vi får litt tid denne uka til å slipe og male litt mer på bord og stoler, men det er mye detaljer og utskjæringer, så det tar litt tid. 
 En ting vi er veldig enige om, er at vi på det nye kjøkkenet skal ha Laminatbenkplate. Den som vi har nå er heltre, og den blir veldig fort slitt og stygg. Nå finnes det også så mange fine laminatplater, så de ser nesten "ekte" ut.
 Vinduene vender ut mot sjøen, og vi har planer om å ha kjøkkenbenk her på det nye kjøkkenet. Siden vinduene er så lave må benken gå litt over vinduskarmen, men det er fortsatt mye fin sjøutsikt igjen ;) Den gamle kaffekverna er arvet, og den ønsket jeg meg lenge før jeg fikk den. Den lille boksen til mel er kjøpt på en loppis i Sverige. 




 Disse barneskoene og bildet under ble funnet når de som bodde her før de vi kjøpte av renoverte huset, og pynter opp på veggen. Det var blitt brukt som isolasjon mellom tømmeret i tømmerveggene, før i tiden fikk man ta det man fant. De hadde funnet mye annet også, men det var bare dette som var noe å ta vare på. Derfor følger dette huset. 
 Jeg lurer på historien til disse tingene. På denne er det en monogram og det er risset inn 1855. Huset er fra 1875, men har blitt bygget ut siden den gang. Jeg ser for meg at det kan ha vært en bryllupsgave.


Nå skal Hannah og jeg kose oss med litt film. Håper at det er sjangs til å se på noe annet enn Pippi som har rullet non stop siden igår kl 6 på morgenen. 

Ønsker dere alle en fin start på den siste uka i April, tida går virkelig altfor fort. 

Klem fra Kristin

lørdag 21. april 2012

Mens vi venter på sommeren....

Jeg er egentlig veldig glad i alle årstidene vi har. Jeg prøver å nyte alle, for hver og en har virkelig sin sjarm. Favorittårstiden min er nok høst. Jeg elsker når det blåser og regnet pisker mot rutene. Jeg er jo i overkant glad i å tenne lys og kose meg i sofakroken. 
Ventetiden frem mot jul, med masse juleforbredelser er herlig. Vinteren er også fin, og spesielt med Desember måned med jul. 
Så kommer den deilige våren med løvet som spretter og blomster som titter frem. Det er så utrolig deilig å kunne ta på lette sko og få tørre veier igjen. Mai og Desember er nok mine favorittmåneder i året. Jeg syns Mai måned er så flott når alt blir grønt igjen, 17 Mai som jeg elsker og i Mai kommer også ofte en liten forsmak på sommeren. 

Idag har jeg funnet frem endel av interiørbladene mine fra ifjor og jeg drømmer meg bort i alle de flotte bildene. Lyse, deilige pasteller, friske jordbær og masse flotte blomster. Se bare på forsiden på dette svenske bakebladet. Det er virkelig en herlig tid vi går i møte. 

Jeg gleder meg til å invitere gjester på rabarbrapai med vaniljeis. Dekke fine bord ute på den deilige verandaen min mens småbåtene kjører forbi.


 Jeg gleder meg til markblomstene kommer, og Hannah og jeg kan gå ut og plukke blomster i veikanten. Jeg er veldig glad i syriner og ønsker meg veldig et syrintre. De lukter så utrolig godt, og er kjempeflotte å ha i en vase på bordet. Er det noen som vet hvor lang tid det tar fra man planter et slikt til det blir litt størrelse på det, og det blir endel blomster? 


 Jeg gleder meg til å koke saft igjen. Ifjor gjorde jeg det for første gang, og gjorde det sammen med farmor. Jeg noterte flittig, og i år skal jeg jammen prøve meg på egenhånd. Jeg har en saftkoker som jeg har kjøpt på Loppis, så i år blir det hjemmelaget saft til alle gjester. Mer om når vi lagde saft kan du lese her.. 

Gleder meg til sommerferie med verdens fineste lillemor, som er veldig glad i ketchup. :)

 På Prix idag fant jeg disse sommerlige serviettene. Den ene med flotte peoner på, og de andre med jordbær. Gleder meg til å dekke flotte sommerbord med disse. Jeg lurer på en liten sommerfest med masse barn, selskapssleker, saft, kanelboller og bærpaier. 


Nå skal resten av Lørdagskvelden nytes i fulle drag. Tacoen er akkurat spist, så da kan sjokoladeskåla finnes frem, det er jo tross alt Lørdag. 

Kos dere! 
Klem fra meg. 

fredag 20. april 2012

Den beste dagen i uken

Da var fredagen kommet, ukene går så fort. Allikevel er det kjempedeilig når fredagen kommer. Enda bedre blir den når man er hjemme på formiddagen syns jeg, jeg skal riktignok på jobb ikveld pga bytte av vakt, men jeg har fri resten av helgen. 

Dagen startet veldig rolig. Når jeg har fri leverer jeg Hannah senere i barnehagen, og vi koser oss med frokost foran barne-tv. En kjempekoslig stund. 
 Karius og Baktus har blitt det store her hjemme om dagen, og det er virkelig ikke meg imot. Jeg kan den jo utenat fra jeg så den når jeg var liten. Lillemor vet å kose seg, og da skal man ha teppe over seg i sofakroken. Skjønner ikke hvem hun har det fra ;)
 Jeg hadde store planer om alt jeg skulle rekke før jobb idag, men som vanlig så går tiden så altfor fort. Jeg rakk iallefall en tur på spinning og en runde med støvsugeren. Det får holde for idag. Jeg var også en tur på butikken for å handle litt småting, og hadde håpet at jeg skulle få med meg noen roser hjem, men det hadde de ikke fått inn idag. Da fikk det bli en lilla Krysantemum istedet. Pynter fint opp den også. 


 Denne søte lille ildtoppen ble med hjem igår. Den har fått plass i den ene telysholderen på lysfatet mitt. 

Nå skal jeg kose meg med dette her en liten time før det er tid for å gå til jobb. Må riktignok rekkes opp det jeg har begynt på nå...noe blir galt og jeg finner ikke ut hva det er. 

Ønsker dere alle en riktig god helg, og tusen takk for at dere titter inn hos meg. 

Klem fra Kristin

torsdag 19. april 2012

Torsdagskveld

Bare en liten tur innom for å ønske dere en fin kveld. Jeg holder på å gjøre bloggen min litt finere for tiden, og idag har jeg fått en ny header. Etter mye frustrasjon fikk jeg hjelp av min bror, og jeg syns den ble fin. Hva syns dere?

Nå venter jeg på besøk av en fin venninne som det er lenge siden jeg har vært sammen med. 


Som lovet...

Jeg fikk et spørsmål etter innlegget igår om jeg kunne legge ut oppskrifter på maten vi spiste. Og det er klart jeg kan. Jeg har googlet litt, og funnet litt her og litt der, og gjort litt om på noe. 

Forrett. 


Bruschetta. 

Brødskiver
Smør
Hvitløk
tomater
Mozarella
Salt
Pepper

En klassisk bruschetta skal jo være med lyst brød. Jeg valgte å ta en vanlig brødskive, lage hvitløksmør og steke de i ovnen på 200 grader til de ble sprø. 
Så blander man ca. 2 tomater til to personer, så mye mozarellaost man ønsker, olje, salt og pepper. 
Legg dette på de varme brødskivene og server med en gang. Hvis ikke blir brødskivene bløte av tomatene.

Hvitløkssmøret blandet jeg bare en del smør med et par fedd hvitløk. 

Hovedrett:

Marinert svinefilet med poteter og salat. 

Svinefilet
Soya
Flytende honning
hvitløk
salt 
pepper
Olivenolje
Havssalt
Bakepoteter.

Endel timer før jeg skulle lage maten lagde jeg marinaden og la kjøttet i en ildfast form helt marinaden over. Pass på så hele fileten er dekket med marinade. Marinaden lagde jeg litt på slump med soyasaus, olivenolje, salt&pepper, hvitløk og flytende honning. Ser for meg at det kan være godt med litt chili også, men det hadde jeg ikke igår. La den ligge sånn en god stund, min lå i flere timer i kjøleskapet.

Så tok jeg bakepotetene og skjærte i tynne skiver. Smørte en stekeplate med olivenolje og la potetskivene på denne, helte over litt mer olivenolje på potetene og havssalt. 
Brun svinefileten i panna og legg den på brettet sammen med potetene. Stekes på 200 grader til fileten er gjennomstekt. Vår stod ca 30 min. 

Serveres med en god salat og en god saus. Vi brukte bare en ferdig saus. 

Dessert:  

Limemarinerte jordbær. 

Jordbær
Sukker
Lime
evt. vaniljeis.

Skjær jordbær i skiver og ha over sukkeret. I oppskriften stod det 3-4 ss på 500 g jordbær. Jeg hadde 2 ss på 400 g og det ble søtt nok, kunne nesten holdt med 1 ss. La dette stå og trekke i ca.10 min. 

Så tar man skallet av 1 lime og saften av en halv og lar dette trekke minst 10 min, gjerne mer. Så er det bare å servere. Mannen spiste vaniljeis til, mens jeg tok de som de var og det var godt det også. 

Da er det bare å diske opp til en du er glad i, og personen blir garantert fornøyd. 

Idag har jeg fri, og har startet dagen med trening. Jeg har vært på Corebar for første gang, og jeg tror jeg vil kjenne det godt i hele kroppen imorgen:) 
Nå har jeg akkurat spist litt bruschettarester til lunsj, tatt en dusj og hoppet i kosedressen. Nå derimot har jeg verdens største brettehaug foran meg, så jeg tenkte jeg skulle sette på "Grey's Anatomy" som jeg tok opp på tirsdag og brette litt. 
Herlige fridager der man kan ta ting i sitt eget temp...selv om tida virkelig flyr avgårde og plutselig kommer alle hjem igjen. 



Jeg ønsker dere alle sammen en fin torsdag, nå er det snart helga igjen :) 

Klem fra Kristin



onsdag 18. april 2012

Romantisk middag for to...

Som småbarnsforeldre kan vel de fleste kjenne seg igjen i at det er lett å glemme å sette av tid til hverandre. Man tenker at for å gjøre det må man reise bort en helg uten barn, gå ut og spise og en tur på kino eller oppleve noe annet sammen. Ofte har man hverken tid eller råd til dette.

Det er fort gjort å havne i det samme mønsteret. Iallefall er det sånn her, maten blir spist foran en film eller tv i helgen. Og det er også veldig koslig, men noen ganger er det godt å gjøre noe annerledes for å pleie hverandre og parforholdet litt.


Idag bestemte jeg meg derfor for at vi skulle ta en date hjemme. Jeg laget tre-retters middag, dekket koslig bord, skrudde av tv-en og satte på musikk og tente lys.


Jeg dekket bordet mens Hannah var våken, og lillemor skal jo gjøre alt som Mamma gjør og måtte også dandere litt. Hun er midt oppe i alt jeg gjør stort sett hele tiden, og sitter alltid på kjøkkenbenken mens vi lager mat. Stort sett syns jeg det er veldig koslig, og også lærerikt for henne. Og ikke minst spennende og nyttig å få smake på masse mens vi lager maten.

Menyen idag ble Bruschetta med mozarella og tomat til forett. Svinefilet og potetskriver i ovn, med salat til hovedrett og Limemarinerte jordbær med vaniljekesam til dessert. Og alt smakte rett og slett nydelig om jeg skal si det selv, og mannen var også enig ;)







Vi har hatt en kjempekoslig kveld. Nå har vi flyttet oss opp i sofaen og skal se på en ny serie vi har fulgt med på, Alcatraz. Har foreløbig bare sett en episode, men den virker veldig bra.
Ønsker alle en fin Onsdagskveld.


Klem fra Kristin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...