Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

mandag 31. mai 2010

Smulepaj og Lanoungen..

Idag har vi värt ute hele dagen i et fantastisk vär. Vi har värt i Huddinge Centrum med Sami's stesöster Jessica og hennes to unger Molle og Moa. Fikk kjöpt litt småting vi trengte og et par nye sko til meg. Var også inne på Lindex, og jeg syns de har så mye fine klär til barn. Idag kunne jeg handlet opp hele lönnen min der på klär til Hannah, men jeg måtte beherske meg.

Imorgen får vi besök av barselgruppa vår. Den er ikke så stor, men vi er 3 jenter som traff hverandre på en nettside som heter familjeliv.se, og alle fikk 3 små jentebabyer i Januar. Så imorgen skal jeg og Hannah bake litt. Tenkte jeg skulle bake en rabarbrapai, fordi jeg fikk masse rabarbra av en venninne for noen dager siden. Paien er kjempeenkel og lage og smaker nydelig sammen med vaniljeis eller evt. vaniljesaus. Man kan også variere den med alle typer bär og frukt.

Her kommer oppskriften:

Smulpai:
6 dl bär eller frukt
1 ss Maizena eller potetmel
2 ss sukker

100 g smör
100 g mel
100 g sukker
100 g kokos

Sett ovnen på 200 grader. Legg bärene eller frukten i en ildfast form eller paiform. Strö over maizena/potetmel og sukker og bland.

Skjär smöret i små terninger og bland sammen med hendene med mel og sukker til en smulete deig. Bland tilslutt i kokosen. Strö blandingen over bärene og stek i ovnen i ca 20-25 minutter til du ser at den har fått litt farge.
Paien er aller best om du serverer den litt varm med is til.
Ellers så håper jeg alle hjelper til og stemmer på Hannah som lanoungen 2010 på www.lano.no :)


søndag 30. mai 2010

Söndag og Loppis.

Idag har vi värt på Nordens störste loppemarked på Södermalm. Det var et kjempestort område over flere gater som privatpersoner kunne stille seg og selge ting. Som vanlig på loppemarked var det myye som ikke var noe å ha. Men jeg fant noen småting iallefall, som jeg ble veldig fornöyd med. Vi hadde også strålende solskinn, så jeg har blitt röd på både nesa og skuldrene. Nå er virkelig sommeren rett rundt hjörnet.

Her kommer noen bilder fra dagen vår.
Stockholm viste seg fra sin beste side med masse sol.Kjöpte Viking gummistövler til 50 kr til Hannah som hun kan ha når hun blir större.



Willow tree figur "Together" som koster 295 kr i butikk her i Sverige, for 20 kr. Et ordentlig kupp.
Gammeldags melkeflaske, som viste seg og slettes ikke väre gammel. Den var visst fra Ikea, men 10 kr var den verdt :)

Brio leke til Hannah 10kr.
Gamle mama-blader for 20 kr.

Dagen avslutta vi med kinamat på uteservering. En kjempedeilig dag, men nå er vi slitne alle mann.

Igår kveld så vi på Eurovision Song Contest såklart. Synd det ikke gikk så bra for Norge, men jeg syns Didrik sang ganske surt flere steder i sangen igår desverre. Jeg hadde trodd det skulle gå litt bedre for Norge enn det gjorde, men det var kanskje for mange ballader i år til at låten utmerkte seg. Tysklands låt syns jeg var helt grei, men ikke noen superhit. Men det var jo moro for de at de vant, det var tydeligvis noen år siden sist de vant med "ein bisschen frieden"

Nå er det snart en ny uke med nye muligheter. Har ikke så mye planer denne uken, men jeg tenkte jeg skulle pröve og avslutte klesprosjektet mitt med og gå gjennom mitt klesskap og sortere. Nå har jeg tatt både Samis og Hannahs klär, og man finner alltid noen glemte "skatter". Så tenkte jeg og samle alt sammen og levere de til Fretex eller noe lignende. Godt at noen andre kan få bruk for klärne, föles bedre enn og kaste de.
Ellers tenkte jeg meg en tur til Ikea og kjöpe litt småting, der finner man jo alltid noe man har mer eller mindre bruk for:) Jeg må blant annet kjöpe noen mörke gardiner til soverommet. Hannah våknet nemlig kl 6 idag på morgenen for å få mat, men hun ble våknet liksom til fordi det var så lyst i rommet. Jeg så hun var kjempetrött, men fikk henne ikke til å sovne igjen. Så nå må vi ha gardiner så soverommet blir mörkt selv om det blir tidligere lyst ute.

Nå skal vi bade lille snuppen og gi henne litt gröt igjen. Eller, forresten...er kanskje best å begynne med gröten og så bade. hehe.
Håper alle får en fin Söndagskveld.

lørdag 29. mai 2010

En fin Lørdag..

Idag har det vært et merkelig vær. Det har regnet, blåst og vært strålende sol om hverandre. Men vi har vært ute på en gåtur i Hagaparken i Solna og hadde deilig vær under turen iallefall. Her kommer noen bilder fra turen.


Ellers har vi ikke gjort så mye spennende idag. Deilig og ta det litt med ro og kose oss sammen. Hannah har fått smake litt grøt idag. Helsesøster sa at vi skal gi det en uke eller to for å se om hun reagerer på gluten. Tror hun likte det litt bedre enn maispure iallefall, selv om hun gjør mange søte grimaser.



Ikveld skal vi selvfølgelig se på Grand Prix. Sverige kom jo ikke videre i semifinalen på Torsdag, så her i huset heier vi på Norge for fullt. :) Ekstra moro er det jo når Didrik kommer fra Grenland. Jeg syns sangen er en ordentlig gåsehud-sang, men jeg tror ikke den får noen kjempebra plassering, men man skal aldri si aldri.
Man burde jo egentlig drikke drinker når det er Grand Prix, men siden jeg ammer fortsatt får det bli Fanta Lemon i coctailglass, hehe.


Skulle det ikke gå så bra for Didrik ikveld, kan man jo alltids hvile øynene litt på han...hehe.

Imorgen skal vi på Nordens største loppemarked på Hornstull på Sødermalm. Det blir moro å se om man finner noe fint. Jeg elsker gamle ting, men har liksom ikke tålmodighet til å lete blant masse lopper. Men kan jo hende jeg er riktig heldig imorgen. Det skal ifølge yr.no bli strålende sol også, så om ikke annet blir det iallefall en deilig dag ute.

Håper alle får en kjempefin Lørdag kveld, og heier på Norge og Didrik ikveld!

fredag 28. mai 2010

Friday i'm in love

Noe av det beste som finns er fredager. Man har hele helgen framfor seg, Sami har fri, mye på tv og sofakos. Enda bedre blir det hvis man har gjort helgerent tidligere på dagen, så man kan slappe av med god samvittighet.
Så idag har Hannah og jeg gjort rent her. Eller, Hannah har värt mer opptatt med annet, sånn som å pröve å få stortåa inn i munn og se hvor mye av kosefilla si hun kan få inn i munnen på engang. Men hun har iallefall oppfört seg eksemplarisk idag, så jeg har fått vasket.

Her ligger fröken snupp og trener ryggen sin litt, i havet med leker.


Her sitter Hannah på kjökkenbordet i Bumbostolen sin og ser på mamma som vasker.


Når vi var ferdige med vaskinga tok vi en tur til butikken for og se etter litt nye blomster og pynte opp med. Der var det tilbud på smågodt til 4,90 og sånt kan man jo ikke bare gå forbi. Så nå er det bare og vente til Sami kommer hjem. Han kommer sent idag, fordi han fikser litt med båten han skal selge.
Tadda!! Her er et bilde fra soffakroken. Håper alle får en kjempefin fredag!

torsdag 27. mai 2010

Alf Prøysen

Alf Prøysen kjenner vel alle til, og alle har sikkert sunget mange av sangene han har skrevet for barn. "Du ska få en dag i mårå", "Musevisa", "Hompetitten" og "I bakvendtland".

Jeg synger masse for Hannah, og hun viser tydelig at hun liker det. (Enn så lenge iallefall, hehe). En av de fineste visene jeg vet om har Alf Prøysen skrevet og heter "Jørgen Hattemaker". Nå forstår kanskje ikke Hannah meningen med teksten enda, men etterhvert vil hun jo gjøre det. Jeg syns teksten er så utrolig fin, og den sier så mye med enkle ord. Så her kommer hele teksten.

JØRGEN HATTEMAKER

Ja, fysst så vil je nevne min stilling og min stæinn:

je står og svarve hatter i Salomo sitt læinn.

Sjøl bær' je navnet Jørgen, så skilnaden er stor,

men både je og Salomo kom nakne tel vår jord.


Refr.: Sola skinn' på deg

så skuggen fell på meg,

men graset er grønt for æille.


Når liljene på marken i fager blomstring står

og æille himlens fugler sin glade trille slår

Je nynne såmmå strofa i Hattemakergrend

og morgendagen, Salomo, -hva veit vel vi om den.


Refr.: Sola skinn' på deg...


Har Salomo sitt måltid med vin og fyllte fat,

je sug på harde skorper og kæille det for mat.

Men det vi gjer ifrå øss dit vi i lønndom går

blir gras til hyrdens hvite lam og Sarons sorte får.


Refr.: Sola skinn' på deg...


Når dronninga av Saba gjør Salomo visitt,

je ser 'a Lea Lettvint og hu har tenkt seg hit.

Om leiet blir forskjellig frå silkeseng tel strå,

vi går mot såmmå paradis og hører harper slå.


Refr.: Sola skinn' på deg...


Når sola synk og dale bak slottets tårn og tind,

da kjæm den mørke natta med drøm og tankespinn.

Da blir je sjøl kong Salomo, og hæinn blir kæinnskje den

som står og svarve hatter uti hattemakergrenn,


Refr.: -og sola skinn på meg

så skuggen fell på deg,

men graset er grønt for æille.


Vi skal være glade og takknemlige for det vi har, for morgendagen vet vi ingenting om. Jeg håper Hannah vokser opp til å bli et menneske som ser verdien i alle mennesker, rike som fattige. Ofte så er det tilfeldigheter som har gjort at vi lever som vi gjør, og bak fasaden er vi egentlige ganske like alle sammen.

Jeg har jobbet mye innen rusomsorgen, og mennesker jeg selv ville vært redd for å prate med på gata er ofte de som er mest omtenksomme og snille som lam. Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i dette, og at vi kanskje burde tenke gjennom en ekstra gang før vi dømmer folk vi ser på gata eller folk vi møter gjennom livet.

Hannah 4 måneder.

Hannah er nå 4 måneder og vi har derfor begynt med litt smaksporsjoner. Jeg fullammer henne enda, men smaksporsjoner skal gis fra 4 måneders alder, så barnet venner seg til flere smaker enn bare brystmelk.

BVC-sköterskan (helsesöster) sa til oss igår på kontroll at vi skal fortsette med en smak til barnet har begynt å akseptere smaken og ikke spytter ut. Hittil har Hannah fått smake på grönnsakspure, potet og palsternak pure og maispure. Hun grösser, smiler, brekker seg og spytter ut om hverandre, så det er jammen ikke godt og vite om hun liker det eller ikke. Vi fortsetter iallefall en stund til med maispure som vi holder på med nå, så får vi se om hun etterhvert begynner å vise tegn til at hun liker det.

Her kommer noen bilder fra de förste dagene Hannah fikk smake mat.

Ellers merker jeg godt at Hannah begynner å bli större nå. Hun fölger veldig med på alt som skjer, og får med seg alle som går inn og ut av et rom. Det er moro å se hvor oppvakt hun er, men det blir desto vanskeligere å gi henne mat offentlig. Hun ligger ved brystet og böyer hodet helt bakover for å se hvem som går bak henne eller prater bak henne.
Det er tydelig at hun blir veldig trött nå som hun er mer våken og gjör mer på dagene. Hun trenger mange små powernaper for å holde humöret oppe.

I ettermiddag skal vi inn til den norske ambassaden i byen og levere passfoto av Hannah. Vi måtte söke om norsk pass til henne for og få norsk personnummer. Siden vi döpte Hannah i Norge behövde kirken norsk personnummer for å få dåpen godkjent, og siden man ikke kan få personnummer uten en spesiell grunn måtte vi söke om pass til lille snupp. Etterpå skal vi ut og storhandle mat. Jeg har skrevet middagsmeny for 2 uker, så nå skal fryseren og kjöleskapet fylles opp til randen.

onsdag 26. mai 2010

Middagstips.

Jeg syns alltid det er så vanskelig å komme på hva man skal spise til middag. Det skal ikke väre altfor dyrt, det skal väre sunt, lettvint og så må man variere litt. Det er lett å kjöre seg fast på noen få retter syns jeg iallefall.

Wok syns jeg er veldig godt og kan også varieres i det uendelige. Det går fort og lage og er veldig sunt. De siste gangene vi har lagd wok har jeg brukt Santa Maria Thailand produkter og det blir veldig godt. Jeg har prövd båte chicken wok og lime wok og begge to er kjempegode. Akkurat passe sterke (for min gane iallefall) og smaker som skikkelig thaimat skal smake. Jeg bruker også nudlene i samme serie, de heller man bare i woken mot slutten og steker de i woken. Kjempelett og veldig godt.

Jeg skjemmes......

Ja, jeg burde skamme meg. Nå har jeg värt altfor dårlig med bloggingen i det siste. Ble ikke til at jeg fikk blogget når jeg var i Norge, og etter jeg kom tilbake har jeg liksom ikke kommet igang igjen, men bedre sent enn aldri :)

Vi har hatt det kjempebra hjemme i Bamble. Vi har värt masse sammen med familien, mine fine venner og feiret 17 Mai. Det er så deilig å väre hjemme, når jeg kan bare kan ta Hannah i vogna og gå dit jeg vil.

Her er Therese, Katrine, Hannah og jeg i Brevik og spiser is.

Vi arvet også kjempemasse klär når vi var hjemme. Det er så kjekt når man arver litt, også er det jo moro for de som gir det bort og vite at noen bruker det. Så nå om dagen må jeg sortere masse babytöy for å få plass. Lille Hannah har så mye klär nå at jeg tror jeg må bytte på henne flere ganger om dagen om vi skal få brukt alt.

Idag har vi värt på 4-måneders kontroll. Hannah veier nå 6320 g og det betyr at hun har gått opp 800 g siden 3 måneders kontrollen. Så da er det bare og fortsette ammingen et par måneder til. Vi har begynt med litt smaksporsjoner nå, men hvor mye hun får i seg er ikke godt og si. Hun grösser, brekker seg og smiler om hverandre av alle de rare puréene.

Det her ble et merkelig innlegg om alt og ingenting, men nå skal jeg väre flinkere til å oppdatere litt oftere.

torsdag 6. mai 2010

Ut på tur, aldri sur.

Da har jeg og Hannah kommet fram til familien på Stathelle, eller hjem som jeg pleier å kalle det. Reisen gikk kjempefint. Vi begynte hjemmefra kl 06.15 idag på morgenen og var framme på Stathelle ca. 14.30, så vi har en lang reise for å komme hjem. Det som overrasker meg når jeg er ute og reiser alene med en liten baby er hvor utrolig lite hjelp man får av personal og medpassasjerer. Folk er mest opptatt av seg selv, og at de skal komme fortest mulig avgårde. Men vi klarte oss heldigvis veldig fint alene.
Når vi kom på flyet idag får jeg plass ved siden av en mann som satt fint kledd i dress og slips. Han setter seg godt til rette med boka si (guiden til Buddhismens verden), og jeg ser på han at han ikke ble overlykkelig av å oss ved siden av seg. Men det var ingen grunn til panikk, Hannah var fornøyd bare mammas resturant åpna og sovna likesågodt.

På toget sov Hannah en stund, men hun var mest våken. Så tenkte å vise dere noen bilder fra togreisa.
Hannah slapper av med en god bok.

Jeg tenkte jeg skulle skrive noen tips om det å reise med babyer. Jeg har jo reist 2 ganger med fly nå, og flere ganger med bil. Men det får bli imorgen, nå vil lillemor ha mat. :)





onsdag 5. mai 2010

Gipsavstøpning og babymassasje.

Hannah og jeg har vært med på et kurs i spedbarnsmassasje som ble arrangert av den åpne førskolen vi hører til. Kurset var kjempekoslig og Hannah koser seg når hun får massasje. Jeg er litt usikker på om det er selve massasjen eller 100% oppmerksomhet hun liker, men koser seg gjør hun iallefall.
Kurslederen sa at de fleste merket forskjell på sine babyer etter kurset. For eksempel kunne de få lenger søvnperioder, spise mer effektivt, få en bedre anknytning til mor osv. Jeg trodde vel ikke helt på det nå jeg hørte det, og tenkte mest at det var hennes måte å reklamere for kurset. Men etter den andre kursdagen begynte jeg å massere Hannah hver kveld. De første dagene merket jeg ingen forskjell, men på 3 natten sov hun plutselig 9 timer i strekk! Hun begynte også å spise seg mett på ca 10.minutter. Før har det tatt 20-30 minutter før hun er klar, og det kunne også ta lenger tid i perioder. Så på oss har det iallefall fått veldig positiv effekt.


Etter siste kursdag fikk vi tilbud om å gjøre en gipsavstøpning av hendene og føttene til babyene. Hannah syns ikke noe om at læreren skulle holde fast hånda hennes, og ble ganske sinna, men resultatet ble iallefall kjempefint.

Jeg ble iallefall kjempefornøyd med resultatet, så nå må vi bare finne en fin plass å henge det opp.

Pakking...

Imorgen reiser jeg og lillemor hjem til Bamble på ferie i 2 uker. Det skal bli så deilig å se alle igjen. Så idag holder jeg på med litt pakking. Det er ganske mye som skal med når man skal være borte så lenge og reiser med en liten baby.
Vi skal ta fly fra Arlanda til Gardermoen og tog derfra. Sist vi reiste alene gikk det veldig fint, så håper det går like bra denne gangen også. Hannah er litt tett i nesa nå om dagen, men satser på at det går bra med nesedråper og amming når vi lander og letter.

Tenkte jeg skulle dele et bilde med dere av Hannah når hun våkner på morgenen. Hun sover alltid lenge på morgenen, så jeg står alltid opp før henne for å få litt egentid. Når hun våkner ligger hun for seg selv og småprater i vogga si og er et eneste stort glis. Det er den beste måten å starte dagen sin på :-)

tirsdag 4. mai 2010

Mitt første innlegg.


Nå har jeg vært ivrig bloggleser en stund, og har tilslutt bestemt meg for å starte en egen blogg. I Januar ble jeg mamma til ei lita jente som heter Hannah. Jeg kommer til å blogge litt om livet som mamma og om andre ting i min hverdag.

Siden jeg er helt ny i dette tar det nok litt tid før jeg kommer inn i alt, men skal prøve så godt jeg kan :)

Det blir et litt kort innlegg ikveld, så skal jeg heller prøve mer imorgen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...