Idag har vært en lang og innholdsrik dag. Jeg har jobbet og hatt møte her med noteutvalget i korpset jeg spiller i. Derfor har jeg da baket og ordnet litt etter jobb, så nå var det veldig godt å sette seg med beina høyt i sofaen.
Det blir ingen flott og høy kake, men så god. Og det må jo være et godt tegn når det kun var en liten flis igjen, og det var 4 mennesker som spiste.
Jeg har et ønske om at alle som kommer på besøk hit skal føle seg velkomne og at dette er et koslig sted å være, så derfor liker jeg godt å by på noe hjemmebakt. Idag falt valget på svensk kladdkaka, som er en svensk versjon av Brownieskake. Og tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere.
Svensk kladdkaka
50 gram smør
1/2 dl nøytral olje
2 egg
2 dl sukker
1 dl farinsukker
(jeg pleier å ta 3 dl vanlig sukker)
2 1/2 dl hvetemel
4 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
Biter av mørk sjokolade.
Smelt smør, og bland i oljen.
Visp egg og sukker hvitt
Bland med smøret og oljen
Bland de tørre ingrediensene for seg og vend ned i røren
Smør en springform (24 cm) og ha strøbrød/strøkavring i.
Hell i røren og stikk ned bitene med kokesjokolade.
Stekes midt i ovnen på 150 grader i ca. 30 minutter, men pass på at kaken er myk i midten. Heller for myk enn tørr. Serveres med vaniljeis eller lettpisket krem.
Det blir ingen flott og høy kake, men så god. Og det må jo være et godt tegn når det kun var en liten flis igjen, og det var 4 mennesker som spiste.
Ellers idag var jeg innom butikken, og der solgte de ut roser for 20 kr bunten og forsåvidt gule tulipaner til 5 kr bunten, men påsken er jeg litt ferdig med nå. Jeg kjøpte to bunter, og selv om rosene nok har sett finere ut, er de fine nok til å pynte opp her noen dager.
Nå skal siste rest av kvelden nytes med litt tv før siste arbeidsdag for denne uken. Ingenting er bedre enn fri på fredager og hele helgen fri.
Fiiine bilder Kristin. Lykke til med layout her på bloggen. Liker forandringen:)
SvarSlett