Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

mandag 5. desember 2011

En liten tanke i disse juletider....Jeg elsker jo jul som jeg har nevnt tidligere. Tradisjonene er kanskje det jeg liker aller best. Når man var liten gledet man seg såklart til alle gavene, men som voksen gleder jeg meg mer til å gi bort gaver. Spesielt moro syns jeg det er med gaver med litt baktanke og kanskje også noe hjemmelaget. Leste her om dagen et sitat jeg likte veldig godt:

"Verdien i en gave måles i tanken bak".

Men det var nå egentlig ikke det jeg skulle skrive om

. Midt oppe i all min glede over at det er jul kommer jeg ikke unna tanken på alle som ikke gleder seg til jul. Foreldre som gruer seg til den enorme kostnaden julen faktisk er. Familier som har mistet sine nærmeste. Ensomme som ikke har noen å være sammen med i julen. Barn som gruer seg til en uforutsigbar jul med mye alkohol og fest fra Mamma og Pappa.
Jeg kan føle meg helt hjelpesløs når jeg begynner å tenke på hvor mange rundt omkring som har det sånn. Det er lett at man bare tenker på seg selv og sine egne. Det skal være de flotteste og dyreste gaver, det skal ikke mangle noe mat eller kaker og huset skal være skinnende rent. Men er det egentlig dette julen handler om?


Tenk om alle i år kunne gjøre noe som gjorde julen bedre for noen man kjenner. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Noen som gjør fantastisk mye bra i julen, og ellers i året, er Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen. I år kan man støtte kirkens bymisjon ved å kjøpe julemiddager for en viss sum. Jeg syns dette er et fantastisk tiltak, også er det moro å vite at for pengene man gir får så og så mange mat på

juleaften.
Klikk her for å gi mat til noen som ikke gleder seg til jul.

Dette er bare en liten ting av alt man kan gjøre. Frelsesarmeen samler inn gaver som gis til familier som ikke har råd å kjøpe julegaver til barna sine.
Mange kjenner kanskje noen som de vet sitter alene på juleaften, men inviterer de ikke hjem til seg fordi julen er en familiehøytid og en tid for å være sam
men med sine nærmeste. Men det er ikke alle som har noen som er sine nærmeste.

Noen vet kanskje om familier med barn som det er mye fest. Meld ifra og hvis at du bryr deg.

Dette var mitt lille hjertesukk. Mitt høyeste ønske for denne julen er at alle gjør noe godt for noen som har det ekstra vanskelig. Midt i julegavehysteriet kan ma
n minne seg selv på at det finnes mennesker i Norge som ikke har råd til å gi barna sine god mat eller gaver på juleaften.
"Glede er som et lys. Tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv".

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...