Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

mandag 26. juli 2010

Strikkedilla!

Nå i sommer har jeg strikket på en Fanadress til Hannah. Når vi var hjemme i Bamble ble det virkelig fart på sakene, og den er snart ferdig. Bare armene igjen og den ene er nesten ferdig. Min snille farmor har tilbudt seg og montere den for meg. Det ble jeg veldig glad for, siden den skal klippes opp på midten, det syns jeg virker veldig skummelt.
Mitt neste prosjekt er en sommerkjole til Hannah med heklede detaljer på. Skal strikke den i störrelse 2 år, så den passer neste sommer. Jeg har kjöpt garn og alt, så nå skynder jeg meg med resten av dressen så jeg kan få begynt. Jeg skal strikke den i ulike lillafarger, og tror det blir veldig fint.

lørdag 24. juli 2010

En deilig dag...

Idag har vi värt skikkelig effektive på morgenen. Jeg bakte kanelboller, vaska leiligheten og ryddet resten av alt pikk-pakk fra ferien og Sami betalte regninger og solgte en båthenger. Alt dette för klokka var 11 på morgenen. Deilig å få alt gjort fra morgenen, så har man resten av dagen og kose seg på.
Så kom et vennepar på besök med sine to barn, og vi dro avgårde på piknik i en lekepark i närheten med saft og boller i kurven. Etterhvert begynte det og regne, så vi tok med oss alle barne og dro hjem til oss. Koste oss med film og hjemmelaget pizza. Deilig med sommer og lange dager uten planer. De beste dagene blir de man tar på sparket. Her er litt bilder:
Tiffany lager minipizzaer.
Nå som Hannah er 6 måneder önsker jeg og avslutte ammingen. Hannah har hatt en periode nå de siste ukene som hun ikke har värt spesielt interessert i maten vi har servert og det har alltid slutta med at man har ammet henne for at hun skal bli mett. Idag ammet jeg henne på sengen når hun våknet kl 6. Etter det fikk hun frokost(gröt) kl 8.00, lunch(middagsglass) kl 11.00, gröt kl 15.00 og gröt igjen kl 18.30. Alle disse måltidene spiste hun masse og trengte ikke pupp etterpå! Jeg ammet henne når hun skulle sove, og hun sovnet kl. 19.15. Nå er det og slutte med ammingen på natten, det gruer jeg meg til. Men det går vel det også.

Hannah er forövrig et halvt år idag. ET HALVT ÅR, det er helt sykt. Det höres mye mer ut enn 6 måneder.

fredag 23. juli 2010

Tilbake i Stockholm.

Igår kom vi tilbake til Stockholm, etter noen dager i Mellerud hos Sami sin arbeidskollega fra tiden han jobbet i Oslo. Vi ble mött av 28 varmegrader ute og 27 inne. Puh, vi prövde å lete etter en vifte til soverommet, men de var utsolgt overalt. Idag er det heldigvis svalere her, så idag har jeg fått pakket ut resten av klärne, vasket töy, tatt oppvask og ryddet i heimen.

Tenkte jeg skulle dele litt flere bilder fra ferien vår. Först noen fra deilige Stavern som jeg skrev om i forrige innlegg:
Hannah ute i båt for förste gang. På vei ut til hytta til Tone Gry i Åbyfjorden.Krabbefiske på höyt nivåHannah nyter livet på flåta til Roar i Mellerud.

Nå som vi er hjemme igjen, er det flere små prosjekt på gang. Jeg planlegger og avslutte ammingen nå, og vi pröver derfor å gi Hannah flere vanlige måltider hver dag og så "fylle på" med melk når hun ikke vil ha mer av maten. Noen ganger spiser hun som bare det, mens andre ganger kniper hun igjen munnen og NEKTER.

Det virker også som om det begynner å komme litt tenner. Hun er lös i magen, mer urolig på nettene enn vanlig, dårlig matlyst iblant og litt sutrete til tider.
Nå sover hun iallefall sött i sengen sin, og vi skal ha kjärestekveld. Vi har fått låne sesong 1 av Lost (vi henger litt etter og har ikke sett den nemlig) av broren min og har kjöpt is. Krysser fingrene for at Hannah sover resten av kvelden uten og våkne.

tirsdag 13. juli 2010

Sommerferie..

Nå ser jeg det er lenge siden jeg har värt her inne og oppdatert. Vi er nå på ferie i Bamble hjemme hos mamma og pappa. Turen fra Stockholm gikk ganske bra, men vi var slitne alle sammen når vi kom fram.
I forrige uke var vi en tur på hytta til Söskenbarnet mitt og familien hennes. Vi kunne nok värt heldigere med väret, men vi koste oss allikevel. Sami og Lars fisket og satte teiner. 28 krabber fikk de, så det koste vi oss med torsdag forrige uke.Her er noen bilder fra turen:
På fredag var det fint vär, så da tok vi oss en tur til Stavern. Gikk og kikket litt i butikker, spiste is og gikk tur ute på festningen. Det er så utrolig fint der med åpne havet rett ut. På kvelden la vi Hannah og hadde barnevakt for förste gang og tok oss en tur på Lekter'n på Sjöloftet. Til tross for elendig service koste vi oss veldig. Det er viktig å ta vare på forholdet også, fort gjort at alt bare handler om Hannah og at man aldri får pratet ordentlig sammen.

torsdag 1. juli 2010

kronisk dårlig samvittighet..

Det er noe jeg har fått siden jeg ble Mamma. Det er alltid noe man burde gjöre når det gjelder babyen. Jeg blir helt forvirret av alle meninger, teknikker og metoder. Det finns like mange meninger som det finns foreldre föles det som. Og helsesöster, som jeg trodde var mitt orakel mener noe helt annet enn andre helsesöstre. Er det sånn det er å väre mamma? At man skal ha kronisk dårlig samvittighet fordi man ikke gjör som alle andre, og ikke alltid gjör det man burde?

Hele tiden er det så mye å tenke på. F. eks dette med mat. Det sies at babyer absolutt IKKE må få smake på frukt og fruktpureer för de blir vant til de "kjedelige" smakene som potet og gulrot. Det er fordi at de söte smakene kan gjöre at babyen ikke vil spise annen kjedelig mat. I mitt hodet blir det litt motstridende, siden brystmelk smaker omtrent som sukkervann. Og selvfölgelig er det aller best om man lager sin egen barnemat og fryser ned i små porsjoner i fryseren.

En annen ting er dette med å gi babyen vann. Noen sier at de IKKE skal smake vann för de er 6 måneder. Men til nöd kan det gjöres om det er en veldig varm dag. Man behöver ikke så lenge man ammer fordi babyer visstnok ikke svetter. Og gir man de vann sier noen det skal kokes, andre at kranen skal renne noen minutter og andre tar direkte fra springen.

Babyer skal ikke väre i solen, og om de er det skal de ha på seg UV-beskyttende klär og lue. De får IKKE smöres med solkrem. Jeg vet ikke hvorfor.

Rutiner er superviktig. Rutiner på ALT. Samtidig er det viktig at babyen ikke får bestemme alt og man skal väre kjempefleksibel og ta med babyen overalt. Man skal helst ha en baby som kan sovne overalt.

Internett kan väre vel og bra, men noen ganger finns det for mye informasjon. Alle har sine meninger om hvordan ting skal gjöres. Hva skjedde med og fölge magefölelsen? De aller fleste vil det beste for sitt barn, og skulle neppe gjöre noe annet enn nettopp sitt beste.

Når jeg satt og mata Hannah tidligere ikveld tok jeg meg i og få dårlig samvittighet fordi hun fikk vann til gröten. For hun trenger det jo ikke. Ikke er hun 6 måneder, ikke har jeg kokt det og dessuten blir hun sikkert mett av alt vann og spiser ikke noe gröt. Men så tenkte jeg: Skal jeg virkelig få dårlig samvittighet over at hun får vann til maten? Nei, virkelig ikke, men jeg blir helt tussete i hodet av alle råd og tips hele tiden.
Hva gjorde de för for å få barna til å sove? Ikke hadde de hört om Anna Wahlgrens 5 minutters metode. De dyppa smokken i whisky og babyene sov så godt. Nå mener jeg virkelig ikke at vi skal gjöre det, men kanskje man bare skal fölge sin egen magefölelse og gjöre det man selv föler er best for sitt eget barn. Jeg skal iallefall gjöre det framover, gi slipp på den dårlige samvittigheten.
Hannah skal få vann til gröten, hun elsker det og du skal se det blir folk av henne også.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...