Til julebordet i helga prøvde jeg meg på hjemmebaket brød. Det ble et godt brød som passet veldig godt sammen med julematen.
Oppskriften ble to runde brød og her kommer oppskriften.
50 g smør (og ja, det går bra med melange..hehe, jeg brukte det)
5 dl kefirmelk
50 g fersk gjær
2 dl mørk sirup
2 ts salt
6 dl hvetemel
6 dl grovt rugmel.
1. Smelt smøret og bland med kefirmelk. Varm opp til 37 grader.
2. Smuldre gjæren og bland med smørblandingen, sirup og salt.
3. Bland inn melet litt om gangen. Bruk hånden og blande med når du tilsetter det siste
hvetemelet.
4. La heve under et bakehåndkle til dobbel størrelse.
5. Form deigen til 2 runde brød og la heve igjen under bakehåndkle til dobbel størrelse.
6. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 35-40 minutter.
Da er det bare å bake i vei, så dere har et godt brød til julefrokosten :)
Ønsker alle en fin kveld i ruskeværet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar